Vergelijk eenvoudig uw inboedelverzekering!

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal inboedelverzekeringen die wij voor u vergelijken

Aantal inboedelverzekeringen na uw selectie

Bij het afsluiten van de inboedelverzekering, heeft u vaak de mogelijkheid om glas wel of niet mee te verzekeren. En om het nog iets ingewikkelder te maken, kan glas meeverzekerd worden als aanvullende dekking op een inboedelverzekering of op een opstalverzekering. Wij begrijpen dat de keuze in dit geval niet altijd even makkelijk is.

Wat is de beste optie in geval van een huurwoning?
Omdat je bij een huurwoning geen eigenaar bent van de woning, heb je doorgaans geen opstalverzekering nodig. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk voor schade aan de woning. Een inboedelverzekering daarentegen is wel belangrijk. En of het nu wel of niet verstandig is om glas mee te verzekeren met een inboedelverzekering, hangt af van wat er over glas beschreven staat in het huurcontract. Wanneer jij zelf degene bent die schade aan het glas heeft toegebracht, dan wordt deze schade niet gedekt door de opstalverzekering van de verhuurder. Als het goed is, staat in je huurcontract wie in een dergelijk geval de schade zou moeten betalen. Mocht in het huurcontract staan dat jij verantwoordelijk bent voor deze schade, dan is het verstandig om deze dekking mee te nemen bij je inboedelverzekering.

Wat is de beste optie in geval van een koopwoning?
Met een opstalverzekering met glasdekking bent u verzekerd tegen alle schade die van buitenaf aan het glas wordt toegebracht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld storm, brand en inbraak. Maar brengt u zelf schade toe aan het glas, dan biedt de opstalverzekering geen dekking. Stel dat u bij het verplaatsen van meubelen, per ongeluk het glas raakt, dan worden de kosten hiervan dus niet vergoed. Dit is wel het geval als u kiest voor een inboedelverzekering met aanvullende dekking voor glas.

Om welk glas gaat het bij een aanvullende dekking voor glas?
In principe gaat het om al het glas dat als doel heeft licht door te laten. Denk hierbij aan uw ramen naar buiten toe. Het glas van bijvoorbeeld een aquarium valt dus niet onder de dekking. Glas zonder functie om licht door te laten, kan eventueel wel onder de inboedelverzekering gedekt zijn. Toch is het belangrijk dat u de polisvoorwaarden er goed op naleest om te zien of bepaalde objecten uitgesloten zijn.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450